Thursday, April 25, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Τι κάνει το Ισλάμ να ξεχωρίζει από τις άλλες θρησκείες;

Πιστεύουμε στο αρχικό του μήνυμα, στα θαύματά του και στην επιστροφή του στο τέλος των ημερών. Η θέση του δεν είναι διαφορετική από αυτή άλλων μεγάλων προφητών

 

Η μοναδικότητα του Αλλάχ (Ταουχιντ) Το Ταουχίντ είναι η απόλυτη βάση της θρησκείας μας. Αν και το σημείο αυτό είναι απλό,είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Σημαίνει στην ουσία πως ο Θεός δεν έχει συνεργάτες, δεν γέννησε και δεν γεννήθηκε. Δεν είχε γονείς, ούτε παιδιά.

 

Λατρεύουμε Αυτόν Μόνο. Είναι ο Μοναδικός Δημιουργός και μας συστήνεται στο Κοράνι όπου μαθαίνουμε τα ονόματα και χαρακτηριστικά Του. Ο Μουχάμμαντ είναι ο τελευταίος Προφήτης Ο Προφήτης Μουχάμμαντ είναι ο τελευταίος Προφήτης σε μια μακριά αλυσίδα προφητών, όπως τον Αδαμ, τον Νώε, τον Μωυσή, Αβρααμ, Ιακωβ, Ιωσήφ, κτλ.

 

Ο Προφήτης Μουχάμμαντ είναι η σφραγίδα των προφητών. Ήρθε με το ίδιο μήνυμα όπως αυτό των προφητών που ήρθαν πριν από αυτόν. Η ζωή του είναι καταγεγραμμένη όπως κανενός άλλου ανθρώπου στην ιστορία του κόσμου. Έτσι είμαστε σε θέση να ακολουθούμε το παράδειγμά του.

 

Οι μουσουλμάνοι προσπαθούν να τον μιμούνται σαν το πιο τέλειο παράδειγμα στη ζωή μας, στους κανόνες ηθικής, στην συμπεριφορά μας. Ο Προφήτης μας διδάσκει πως δε θα κριθούμε μόνο από τον τρόπο λατρείας αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερθήκαμε στους ανθρώπους και στα δημιουργήματα του Θεού.

 

Είναι έμπνευση για όλους και όσο περισσότερα πράγματα γνωρίζουμε για αυτόν, τόσο περισσότερο θα τον αγαπήσουμε. Το Ισλάμ είναι η θρησκεία για όλους τους ανθρώπους μέχρι το τέλος του κόσμου Ο Θεός έστειλε σε κάθε έθνος έναν Προφήτη.

 

Ο εκάστοτε προφήτης είχε ένα μήνυμα να μεταφέρει σε ένα συγκεκριμένο λαό για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δεν ήταν ποτέ το μήνυμα των εκάστοτε προφητών για όλη την ανθρωπότητα.

 

Το Ισλάμ είναι η τελική θρησκεία και ο Προφήτης Μουχάμμαντ ο τελικός προφήτης και αγγελιοφόρος. Όλοι οι προφήτες που έκαναν θαύματα επηρέασαν με αυτά το λαό τους. Σήμερα μπορούμε να τα φανταστούμε, ωστόσο το γεγονός πως δε μπορούμε να είμαστε μάρτυρες αυτών των θαυμάτων ανατρέπει την επιρροή που αυτά ασκούν.

 

Ο Προφήτης Μουχάμμαντ έκανε και αυτός διάφορα θαύματα, αλλά το πιο σημαντικό θαύμα του και το πιο διαχρονικό είναι το Ιερό Κοράνι, καθώς αυτό συμβάλλει στη διατήρηση της πεποίθησης πως το Ισλάμ είναι η τελική θρησκεία προορισμένη για όλη την ανθρωπότητα.

 

Σε αυτό το βιβλίο ο Θεός απευθύνεται στην ανθρωπότητα και περιγράφει το μονοπάτι που οδηγεί σε Αυτόν. Ο Ιησούς ήταν ο Προφήτης του Αλλάχ Το όνομά του αναφέρεται στο Κοράνι περισσότερο από αυτό του Μουχάμμαντ.

 

Πιστεύουμε στο αρχικό του μήνυμα, στα θαύματά του και στην επιστροφή του στο τέλος των ημερών. Η θέση του δεν είναι διαφορετική από αυτή άλλων μεγάλων προφητών.

 

Για αυτούς που αναρωτιούνται για την θέση του Ιησού, αρκεί να αναλογιστούν το ακόλουθο: Ο Ιησούς εμφανίστηκε 2000 χρόνια πριν, ενώ οι άνθρωποι υπήρχαν στη γη πολλές χιλιάδες χρόνια νωρίτερα. Οι άνθρωποι λοιπόν που δεν το συνάντησαν με τι κριτήρια θα λάβουν τη σωτηρία;

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θαυματουργή σύλληψη του Ιησού από τη μητέρα του Μαριαμ διαβάστε εδώ: http://www.islam.gr/cgi-bin/pages/page3.pl?arlang=Greek&arcode=120815121517&argenkat=%CA%EF%F1%DC%ED%E9%20-%20%C5%F1%EC%E7%ED%E5%DF%E1 Είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και θα κριθούμε ανάλογα Σε αυτόν τον κόσμο όποιος διαπράττει ένα έγκλημα, τιμωρείται ανάλογα με το έγκλημα του.

 

Η κοινή γνώμη απαιτεί να αποδοθεί δικαιοσύνη. Πως λοιπόν θα μπορούσε ο Θεός να δεχτεί κάτι διαφορετικό; Σε καμία περίπτωση δε θα δεχόμασταν κάποιος να διαπράξει ένα έγκλημα και ένας διαφορετικός άνθρωπος να καταδικαστεί σε θάνατο για το έγκλημά του. Πως λοιπόν ο Θεός θα επέτρεπε κάποιος άλλος να πε

 

θάνει για τις αμαρτίες μας; Και αν ήταν έτσι, ποια θα ήταν η έννοια της ύπαρξής του; Που δημιούργησε το Θάνατο και τη Ζωή, για να δοκιμάσει ποιος από εσάς κάνει τις καλύτερες πράξεις. Και είναι ο Ανίκητος, ο Πολυεύσπλαχνος. Αλ Μουλκ:2 Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το που θα καταλήξουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

 

Κατά την ημέρα της Κρίσεως θα σταθούμε μπροστά στο Θεό με το βιβλίο των πράξεών μας και θα κριθούμε για τις πράξεις μας. Υπάρχει παράδεισος και κόλαση. Εκείνη την ημέρα θα υπάρχει απόλυτη δικαιοσύνη. Δε θα κερδίσουμε τον παράδεισο μόνο με τις πράξεις μας, αλλά ο Θεός έχει διατηρήσει το `Ελεός Του για εκείνη την ημέρα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *