Saturday, April 20, 2024
Γεγονότα

Τι να σε Κάνω εάν το Κοράνι Είναι πιο Δυνατό από τη Γαλλία;

Ύστερα από τόσο κόπο για να βγάλουν και να ξεχάσουν τη μαντίλα, τα κορίτσια τη φορούσαν σαν να μη έγινε τίποτα..

Το Μάιο του 1943 και ύστερα από 113 χρόνια γαλλικής κατοχής στην Αλγερία(1830-1962), οι κατοχικές αρχές ήθελαν να πραγματοποιήσουν ένα πείραμα με το οποίο θα φαινόταν αποτέλεσμα του έργου τους στη χώρα.

Ήθελαν με άλλα λόγια να δουν κατά πόσο κατάφεραν να σβήσουν την ισλαμική ταυτότητα και την ισλαμική μνήμη των νέων Αλγερινών.

Έτσι, επιλέχτηκαν 10 νεαρές αλγερινές και εκπαιδεύτηκαν στα γαλλικά σχολεία, τους έμαθαν τις γαλλικές παραδόσεις ώστε να αποκτήσουν γαλλική κουλτούρα και συμπεριφορά, όπως ακριβώς οι γαλλίδες.

11 χρόνια μετά οι κατοχικές αρχές προετοίμασαν μια μεγαλειώδη εκδήλωση για την αποφοίτηση των κοριτσιών, προσκεκλημένοι στην οποία ήταν υπουργοί, δημοσιογράφοι και διανοούμενοι.. ήθελαν όλοι να δουν τα αποτελέσματα του πειράματος..

Όταν τα κορίτσια εισήλθαν στο χώρο της εκδήλωσης, επικράτησε μια βαθιά σιωπή και μια μεγάλη έκπληξη, καθώς όλα τα κορίτσια φορούσαν την ισλαμική μαντίλα.

Ύστερα από τόσο κόπο για να βγάλουν και να ξεχάσουν τη μαντίλα, τα κορίτσια τη φορούσαν σαν να μη έγινε τίποτα..

Στο τέλος ένα χάος και ένας θυμός επικράτησαν.
Οι δημοσιογράφοι έτρεχαν προς τον υπουργό αποικιών, ένας από αυτούς τον ρώτησε:

–      Κύριε Λακόστ, εάν η Γαλλία δεν έχει καταφέρει να αποτρέψει τα κορίτσια να φοράνε τη μαντίλα, τότε τι έκανε τόσα χρόνια στην Αλγερία;

–      Και τι να σου κάνω εάν το Κοράνι είναι πιο δυνατό από τη Γαλλία. Απάντησε ο υπουργός.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *