Tuesday, April 16, 2024
Γενικά άρθρα

7 Λόγοι Για Να Διαβάσουμε Το Κοράνι

Μοναδικότητα Γραφής, Αφθαρσία, Ανωτερότητα, Αυθεντικότητα, Ανάλυση της τωρινής καθώς και της μετέπειτα ζωής, Θεική καθοδήγηση, Επικοινωνία με τον Αλλάχ

1. Μοναδικότητα γραφής
Το ίδιο το Κοράνι προκαλεί να το καταρίψουν. Αναφέρει πως οι άνθρωποι όλοι μαζί δε μπορούν να γράψουν ένα βιβλίο όπως αυτό, ακόμα και αν ένωναν όλες τους τις δυνάμεις και έπαιρναν βοήθεια από οπουδήποτε. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει βρεθεί που να αντικρούσει αυτή τη δήλωση του Κορανίου. Δισεκατομμύρια βιβλία έχουν γραφτεί, αλλά κανένα σαν το Κοράνι.

2. Αδιάφθορο
Είναι το μόνο θρησκευτικό ιερό κείμενο που έχει τεθεί σε κυκλοφορία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και παρ’όλα αυτά παραμένει άσπιλο και αναλοίωτο. Το Κοράνι διατηρήθηκε ανέπαφο, καθώς τίποτα δεν έχει προστεθεί ή αφαιρεθεί από αυτό, από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε πλήρως πριν από 1400 χρόνια.

3. Ανυπέρβλητο
Το Κοράνι είναι η τελική αποκάλυψη του Αλλάχ για την ανθρωπότητα. Κανένα άλλο θεόσταλτο βιβλίο δεν πρόκειται να εμφανιστεί για να ξεπεράσει αυτή την τελευταία αποκάλυψη.

4. Αδιαμφισβήτητο
Το Κοράνι αντιστέκεται στη δοκιμασία του χρόνου και του ελέγχου. Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την αυθεντικότητα αυτού του βιβλίου. Μιλάει για το παρελθόν, την ιστορία και αποδεικνύεται ορθό. Αναφέρει ακόμα λεπτομέρειες για τα φυσικά φαινόμενα που στην τότε εποχή της αποκάλυψης του Κορανίου δεν ήταν γνωστά. Επιστημονικές ανακαλύψεις επιβεβαιώνουν την ορθότητα του Κορανίου. Κάθε άλλο βιβλίο αναθεωρείται ώστε να συνάδει με τις σύγχρονες γνώσεις.

5. Η πορεία της ζωής και η μετέπειτα ζωή
Το Κοράνι είναι ο καλύτερος οδηγός διάρθρωσης της ζωής μας. Κανένα άλλο βιβλίο δεν παρουσιάζει ένα τόσο ολοκληρωμένο σύστημα που να καλύπτει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας. Επισημαίνει τον τρόπο για την εξασφάλιση της αιώνιας ευτυχίας και στη μεταθανάτια ζωή. Είναι ο «οδικός» χάρτης για τον παράδεισο.

6. Η καθοδήγηση από τον Αλλάχ
Ο Θεός δε μας αφήνει ποτέ μόνους μας. Δημιουργηθήκαμε για κάποιο λόγο. Ο Αλλάχ μας εξηγεί γιατί μας δημιούργησε και τι ζητάει από εμάς. Αν για παράδειγμα χειριζόμασταν ένα μηχάνημα αντίθετα με τις προδιαγραφές κατασκευής, θα το καταστρέφαμε. Το Κοράνι είναι  θεραπευτικό έλεος από το Θεό. Ικανοποιεί τη ψυχή, καθαρίζει την καρδιά, εξαλείφει τις αμφιβολίες και φέρνει την ειρήνη.


7. Η κλήση για επικοινωνία με τον Αλλάχ
Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά πλάσματα. Μας αρέσει να επικοινωνούμε. Το Κοράνι λοιπόν μας δείχνει τον τρόπο να επικοινωνήσουμε με την πηγή της ζωής και όλης της ευφυίας, τον ένα και μοναδικό Θεό. Το Κοράνι μας λέει ποιος είναι ο Θεός, με ποιά ονόματα θα πρέπει να απευθυνόμαστε σε αυτόν και με ποιόν τρόπο να επικοινωνούμε μαζί του.
Δεν είναι αρκετοί οι 7 αυτοί λόγοι για να διαβάσει κανείς το Κοράνι;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *