Thursday, March 28, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Henri de Castries:αποδείξεις για την ειλικρίνεια του Μουχάμμαντ

Δεν βλέπω τίποτα το παράξενο όταν τα ιερά βιβλία μοιάζουν μεταξύ τους σε κάποια σημεία, κυρίως αν παρατηρήσουμε πως το Κοράνι ήρθε να τα τελειοποιήσει και ο Μουχάμμαντ ήρθε ώστε να είναι ο τελευταίος προφήτης.

Henri de Castries: αποδείξεις για την ειλικρίνεια του Μουχάμμαντ

Ο de Castries εκτίμησε πολύ το Ισλάμ. Στο βιβλίο του με τίτλο «Ισλάμ» απέκρουσε τις συκοφαντίες μερικών ανατολιστών εναντίον της ισλαμικής θρησκείας.

Λέει στο βιβλίο του:

Δεν χρειάζεται, για να αποδείξουμε την ειλικρίνεια του Μουχάμμαντ  παρά μόνο ότι ο ίδιος ασπαζόταν το αληθινό μήνυμα το οποία έχει δείξει την αυθεντικότητά του.

 

Ο Μουχάμμαντ δεν ήξερε να γράφει και να διαβάζει. Ήταν, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε πολλάκις τον εαυτό του, ένας αναλφάβητος προφήτης. Είναι ένας χαρακτηρισμός που δεν αποκρούστηκε από κανέναν.

 

Ήταν αδύνατον για έναν άνδρα στην Ανατολή να λάβει την επιστήμη χωρίς να το μάθει ο γύρο κόσμος, γιατί η ζωή τους ήταν φανερή για όλους, και δεν κρυβόταν.

 

Ο Μουχάμμαντ δεν έχει διαβάσει καμία ιερή βίβλο, δεν καθοδηγήθηκε στη θρησκεία του από κανένα προηγούμενο δόγμα, για αυτό η βίβλος που του παραδόθηκε ήταν μοναδική από πλευράς μονοθεϊσμού.

 

« Δεν υπάρχει κανένας άλλος θεός εκτός από τον Αλλάχ»…

 

Αυτό ήταν η βάση της πίστης στον Αλλάχ, είναι Ένας, Μοναδικός, υπεράνω κάθε μειονέκτημα. Το ανθρώπινο μυαλό τείνει να το φανταστεί, είναι μια δυναμική πίστη, την οποία οι Μουσουλμάνοι ακολουθούν συνέχεια και με αυτήν ξεχωρίζουν από τους υπολοίπους.

 

Αποκλείεται αυτή η πίστη να έχει προκύψει για τον προφήτη από την ανάγνωση της Πεντάτευχου  και του Ευαγγελίου, επειδή εάν ο Μουχάμμαντ είχε μελετήσει εκείνες τις βίβλους θα τις έχει απορρίψει επειδή εμπεριέχουν δόγματα  που έρχονται σε αντίθεση με την πίστη του, το Μονοθεϊσμό.

 

Η εμφάνιση αυτής της πίστης « δεν υπάρχει κανένας άλλος θεός εκτός από τον Αλλάχ» από το Μουχάμμαντ, ολοκληρωμένη σε μόνο μια φάση, από μόνη της, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Μουχάμμαντ ήταν ειλικρινής και φερέγγυος στην προφητεία του.

 

Δεν βλέπω τίποτα το παράξενο όταν τα ιερά βιβλία μοιάζουν μεταξύ τους σε κάποια σημεία, κυρίως αν παρατηρήσουμε πως το Κοράνι ήρθε να τα τελειοποιήσει και ο Μουχάμμαντ ήρθε ώστε να είναι ο τελευταίος προφήτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *