Thursday, April 18, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Michael H. Hart: ο Μουχάμμαντ είναι ο σημαντικότερος άνδρας της ιστορίας

Ο Μουχάμμαντ είναι ο μόνος άνδρας της ιστορίας που έχει κάνει τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στα δυο επίπεδα: το θρησκευτικό και το κοσμικό.

Michael H. Hart: ο Μουχάμμαντ είναι ο σημαντικότερος άνδρας της ιστορίας

Η επιλογή μου για τον προφήτη Μουχάμμαντ ως πρώτο άνδρα της ιστορίας, μπορεί να εκπλήξει τον αναγνώστη. Ο Μουχάμμαντ όμως, είναι ο μόνος άνδρας της ιστορίας που έχει κάνει τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στα δυο επίπεδα: το θρησκευτικό και το κοσμικό.

Ο Μουχάμμαντ κατάφερε με τη δύναμη της πίστης του, στην οποία ο Αλλάχ του έχει μάθει, κατάφερε να δώσει στο μήνυμά του ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, ο οποίος λείπει από όλα τα προηγούμενα μηνύματα, αφού κατάφερε με την καλή του συμπεριφορά από μικρός, να είναι πιστικός όταν παρέλαβε το μήνυμα.

Γι αυτό οι γύροι του άνθρωποι ήταν λίγοι στην αρχή, ώστε που πλήθυναν και η Αραβική Χερσόνησος τράβηξε πολύ ενδιαφέρον, ενώ πριν ήταν κάτι αμελητέο.

Ο Μουχάμμαντ πέρασε πολύ δύσκολα με τους δικούς, όταν τους καλούσε στο Ισλάμ. Χωρίς αμφιβολία τέτοιος άνδρας αξίζει κάθε εκτίμηση όχι μόνο από τους οικείους του, αλλά και όλο τον κόσμο, σήμερα και αύριο.

Ο Μουχάμμαντ είναι ο μόνος άνδρας που κατάφερε να διαδώσει τη πιο μεγαλειώδη θρησκεία στον κόσμο. Έτσι έγινε κι ο μεγαλύτερος των πολιτικών κι αυτό φαίνεται στην μεγάλη και αδιάκοπη ροή του Ισλάμ με το διάβα των αιώνων.

Για περισσότερες πληροφορίες βλέπετε:

http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_H._Hart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *