Thursday, April 18, 2024
Η Ζωή τουΟ Προφήτης Μουχάμμαντ

Βιογραφία του Προφήτη Μουχάμμαντ 25

Οι Κουράις πάγωσαν από τη φυγή του Προφήτη και των συντρόφων του και ζήλευαν την αυξανόμενη δύναμή του στη Μεδίνα, ενώ έψαχναν ευκαιρίες για να εκδιώξουν τους μουσουλμάνους.

Για αυτό το λόγο ξεκίνησαν επικοινωνία με τον Αμπντουλλάχ Ιμπιν Ουμπάι Ιμπν Σαλούλ, που ήταν πολυθεϊστής και ήταν πρόεδρος των Ανσάρ πριν το Χίτζρα.

Πριν το Χίτζρα οι Ανσαρ είχαν συμφωνήσει να τον βάλουν αρχηγό τους. Ωστόσο λόγω του Χίτζρα των μουσουλμάνων και του ασπασμού του Ισλάμ από τους Ανσάρ αυτό δεν πραγματοποιήθηκε.

Οι Κουράις του έστειλαν ένα τελεσίγραφο ζητώντας να πολεμήσει ή να διώξει  τον Προφήτη, διαφορετικά θα ξεκινούσαν μια ευρεία πολεμική εκστρατεία εναντίον τους, θα κατέστρεφαν τους ανθρώπους του και θα έπαιρναν τις γυναίκες της φυλής του.

Ο Αμπντουραχμάν Ιμπνου Κα’αμπ αναφέρει ότι όταν ο Αμπντουλλάχ πήρε αυτό το μήνυμα των Κουράις μαζευτήκαν να πολεμήσουν τον Προφήτη. Όταν το άκουσε ο Προφήτης πήγε και τους συνάντησε. Τους είπε: «Φοβηθήκατε από τους Κουράις; Θέλετε να πολεμήσετε τα παιδιά σας και τα αδέρφια σας;» Όταν άκουσαν τα λόγια του Προφήτη έφυγαν.

Ο Αμπντουλλάχ φανερά έδειξε πως πείστηκε. Αλλά έψαχνε συνέχεια ευκαιρία για να δημιουργεί προβλήματα μεταξύ των μουσουλμάνων και των πολυθεϊστών με τη βοήθεια των Εβραίων.

Με τη σοφία του ο Προφήτης Μουχάμμαντ πάντα έλυνε το θέμα που τυχόν προέκυπτε.
Όταν πήγε ο Σα’ντ Ιμπν Μουαδ, ένας αρχηγός από τους Ανσάρ, πήγε στη Μέκκα για Ούμρα ( μη υποχρεωτικό προσκύνημα) και φιλοξενήθηκε από τον Ουμάγια Ιμπν Χάλαφ στη Μέκκα.  Θέλησε να κάνει Ταουάφ ( περιστροφή γύρω από την Κάμπα).

Ο Αμπου Τζάχλ τους συνάντησε και αφού ρώτησε και έμαθε ποιος ήταν με τον Ουμάγια είπε στον Σα’ντ πως αν δεν ήταν με τον Ουμάγια θα τον είχε σκοτώσει.
Ο Σάντ του απάντησε με δυνατή φωνή άφοβα και τον προκάλεσε σχετικά με το ρίσκο να χάσει κάτι μεγαλύτερο σε αντάλλαγμα με το Ταουάφ που ήθελε να κάνει. Να κόψει δηλαδή το δρόμο των εμπορικών καραβανιών που αναχωρούσαν και πήγαιναν στη Μέκκα.

Οι προκλήσεις των Κουράις συνεχίστηκαν. Δεν περίμεναν πλέον από τους Πολυθεϊστές της Μεδίνας να σκοτώσουν τον Προφήτη και τους συντρόφους του, αλλά αποφάσισαν να λάβουν δράση οι ίδιοι.

Ο Προφήτης πληροφορήθηκε τις κινήσεις τους και έμενε συνέχεια ξύπνιος ή στη φύλαξη ενός συντρόφου του. Όπως αναφέρεται σε χαντίθ, η ’ϊσα είπε:
Έμεινε μια νύχτα ξύπνιος και είπε: «Εύχομαι να είχαμε έναν από τους συντρόφους μου, να με φυλάει αυτή τη νύχτα.»

Εκείνη τη στιγμή ακούσαμε το θόρυβο από τσούγκρισμα ενός σπαθιού. Ο Προφήτης ρώτησε: «Ποιος είναι;» Απάντησε: « Είναι ο Σαντ Ιμπν Αμπι Ουκκάς.» Τον ρώτησε ο Προφήτης: « Γιατί ήρθες;» Είπε: «Φοβήθηκα για τον Προφήτη του Αλλάχ και ήρθα έτσι για να σε φυλάω.» Ο Προφήτης έκανε ντουά για αυτόν και κοιμήθηκε.

Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε για πολλές νύχτες μέχρι που αποκαλύφθηκαν τα λόγια του Αλλάχ:

«Ο Αλλάχ σας προστατεύει από τους ανθρώπους.» (5:67)

Τότε ο Προφήτης έβγαλε το κεφάλι του από τον θόλο του σπιτιού του και τους είπε να φύγουν ξεκαθαρίζοντας πως ο Αλλάχ θα τον προστάτευε.

Η ζωή του Προφήτη δεν ήταν το μοναδικό πράγμα που βρισκόταν σε κίνδυνο. Ο Ουμπάι Ιμπν Κα’αμπ είπε πως όταν έφτασε ο Προφήτης και οι σύντροφοί του στη Μεδίνα και τους φιλοξένησαν οι Ανσάρ, αυτόματα οι Μουσουλμάνοι έγιναν εχθροί για όλες τις αραβικές φυλές. Για αυτό το λόγο συνήθιζαν να κοιμούνται και να ξυπνάνε με τα όπλα τους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *