Η Σχέση του Ισλάμ με την Επιστήμη
Τα επιστημονικά θαύματα του Κορανίου(χωρίς αυτό να είναι κάποιο επιστημονικό βιβλίο) είναι αμέτρητα και αποδεικνύουν ότι το Κοράνι είναι πραγματικά Θεόπνευστό.
Οι Αραβες πριν το Ισλάμ ήταν νομαδικές φυλές, χωρίς ιδιαίτερη πολιτιστική κουλτούρα, δεν έδιναν σημασία στα γράμματα με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των Αράβων να ήταν αναλφάβητη.
Δεν αναφέρεται κανένα βιβλίο στην αραβική γλώσσα που να χρονολογείται πριν απ` την γέννηση του Μουχάμμαντ. Τα μοναδικά κείμενα που χρονολογούνται πριν το Ισλάμ είναι μερικά ποιητικά κείμενα, καθώς η ποίηση ήταν αναπτυγμένη, μεταφερόταν όμως από γενιά σε γενιά προφορικώς.
Στην πρώτη μάχη που έγινε μεταξύ των μουσουλμάνων και των Αράβων ειδωλολατρών, οι μουσουλμάνοι έπιασαν αρκετούς αιχμαλώτους ειδωλολάτρες, μερικοί από τους οποίους ήξεραν γράμματα. Τα λύτρα για την απελευθέρωση τους ήταν να μάθουν σε δέκα μουσουλμάνους να διαβάζουν και να γράφουν.
Ο Μουχάμμαντ σε έναν λόγο του κάλεσε τους πιστούς να αναζητούν τη γνώση και τη σοφία απ` την κούνια μέχρι τον τάφο (Θυμίζει το ελληνικό ρητό, γηράσκων αεί διδασκόμενος), ενώ σε έναν άλλο λόγο του ανέφερε :
Όποιος θέλει να κερδίσει την αιώνια ζωή να αναζητεί την επιστήμη, και όποιος θέλει να κερδίσει την επίγεια ζωή να αναζητεί την επιστήμη και όποιος θέλει και τα δύο να αναζητεί την επιστήμη.
Στο Ιερό Κοράνι ο Θεός υποσχέθηκε να φανερώσει τα θαύματα της δημιουργίας του που υπάρχουν στον ουρανό και στον ανθρώπινο οργανισμό, σε ένα κάλεσμα για τον άνθρωπο να εξερευνήσει το σύμπαν και το ανθρώπινο σώμα.
Η ισλαμική θρησκεία λοιπόν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της επιστήμης και οδήγησε τον αραβικό πολιτισμό στην ακμή. Το αραβοισλαμικό χαλιφάτο στη Βαγδάτη εκτός από τις σχολές και τα πανεπιστήμια ίδρυσε έναν μεταφραστικό οργανισμό που σκοπό είχε να μεταφράσει επιστημονικά κυρίως βιβλία. Μεταφράστηκαν λοιπόν απ` την ελληνική γλώσσα πολλά βιβλία κυρίως ιατρικά και φιλοσοφικά.
`Ετσι, αναπτύχθηκαν οι επιστήμες τόσο πολύ που σε λίγα χρόνια η Βαγδάτη έγινε ο φάρος της επιστήμης και του πολιτισμού.
Ίσως η μεγαλύτερη καταστροφή στον ανθρώπινο πολιτισμό, μετά την πυρκαγιά στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας από τον Ιούλιο Καίσαρα το 47 π.χ., να είναι η καταστροφή των επιστημονικών Ιδρυμάτων και της βιβλιοθήκης της Βαγδάτης από τους Μογγόλους το 1258.
Oι εισβολείς πέταξαν όλα τα βιβλία που βρήκαν στον ποταμό Τίγρη. Οι ιστορικοί αναφέρουν ότι το νερό στο ποτάμι είχε το χρώμα της μελάνης για μέρες.
Έτσι χάθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία, πολλά από τα οποία ήταν αυθεντικά, κυρίως ελληνικά, άλλα ήταν μεταφράσεις και πολλά προέρχονταν από Άραβες και Πέρσες συγγραφείς.
Πολλοί επιστήμονες έφυγαν απ` την Βαγδάτη και εγκαταστάθηκαν στο Αραβικό Χαλιφάτο που ιδρύθηκε στην Ιβηρική χερσόνησο.
Οι μουσουλμάνοι ιδρύσαν στην Ανδαλουσία ισχυρό κράτος, στα πανεπιστήμια του οποίου σπούδαζαν οι ευγενείς και πλούσιοι ευρωπαίοι, και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση της Ευρώπης που ακολούθησε την εποχή του μεσαίωνα.
Το ιερό Ιερό Κοράνι κατά την ισλαμική θρησκεία είναι ο λόγος του Θεού, δεν είναι βιβλίο ιατρικής ή αστρονομίας ή φυσικής επιστήμης. `Οποιος επιθυμεί να μελετήσει αυτές τις επιστήμες πρέπει να διατρέχει στα συγγράμματα και άλλα μέσα που εξειδικεύονται στις επιστήμες αυτές.
Ωστόσο κατά καιρούς ανακαλύπτονται επιστημονικές αλήθειες πού έχουν αναφερθεί στο Ιερό Κοράνι χίλια τετρακόσια χρόνια πριν!
Αυτό αποδεικνύει ότι το Ιερό Κοράνι είναι Θείος λόγος, και δεν είναι λόγος που επινόησε ο Μουχάμμαντ ή κάποιος άλλος άνθρωπος.
Το γεγονός αυτό μάλιστα οδήγησε πολλούς επιστήμονες να ασπαστούν την ισλαμική θρησκεία.
Μερικά παραδείγματα:
Διαβάζουμε στη σούρα Ελ- Χιτζρ `Αγιατ 22 : ο άνεμος προκαλεί γονιμοποίηση των φυτών, πράγμα που ανακαλύφθηκε αιώνες μετά.
Στην σούρα ελ-Δαριάτ `Αγιατ 7 : Ο Θεός παρομοιάζει τον ουρανό με υφαντό. Ακριβώς όπως δείχνουν οι εικόνες που έχουν ανακαλύψει πρόσφατα οι αστρονόμοι.
Στη σούρα ελ-Τουρ `Αγιατ 6: αναφέρεται η θάλασσα που περιέχει φλόγες . Το φαινόμενο αυτό ανακαλύφθηκε αιώνες μετά από το θάνατο του Προφήτη Μουχάμμαντ στην Β. Θάλασσα.
Πολλά είναι τα φαινόμενα που αναφέρθηκαν στο Ιερό Κοράνι και ανακαλύφθηκαν αιώνες μετά απ` τον θάνατο του Προφήτη, πράγμα που αποδεικνύει την Θεία προέλευσή του.
Ορισμένοι μελετητές μάλιστα έγραψαν βιβλία σχετικά με τα φαινόμενα αυτά.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι παρ`όλο που η μελέτη του κορανίου για τον μουσουλμάνο είναι σημαντικό μέρος της ισλαμικής πίστης, το ιερό αυτό βιβλίο δεν θεωρείται από κανέναν μουσουλμάνο πηγή επιστημονικής έρευνας.