Saturday, April 20, 2024
ΔιδασκαλίαΗ Ζωή τουΟ Προφήτης Μουχάμμαντ

Ήταν στα Αλήθεια Προφήτης; Μέρος 1

  1. Ο Προφήτης Μουχάμμαντ ήταν αναλφάβητος, δε μπορούσε να διαβάσει ή να γράψει και παρέμεινε έτσι μέχρι το θάνατό του. Ήταν γνωστός σαν ειλικρινής και άξιος εμπιστοσύνης. Πριν να λάβει την αποκάλυψη, δεν είχε πρότερη γνώση θρησκείας ή κάποιας προφητείας που είχε σταλεί πρωτύτερα. Παρέμεινε έτσι για τα πρώτα σαράντα χρόνια της ζωής του. Η αποκάλυψη έπειτα ήρθε στο Μουχάμμαντ με το Κοράνι που έχουμε στα χέρια μας σήμερα. Το Κοράνι ανέφερε τα περισσότερα γεγονότα που αναφέρονται σε προηγούμενες γραφές και με πολλές λεπτομέρειες σαν ο Προφήτης να είχε γίνει μάρτυρας εκείνων των γεγονότων. Αυτά τα τεκτενόμενα βρίσκονται στην Τορά που παραδόθηκε στον Μωυσή και στο Ευαγγέλιο που στάλθηκε στον Ιησού.
  2. Ο Προφήτης Μουχάμμαντ προέβλεψε τα πάντα που θα συνέβαιναν σε αυτόν αλλά και στην κοινότητα γύρω του μετά το θάνατό του. Μερικά παραδείγματα είναι οι νίκες των Μουσουλμάνων, η νίκη ενάντια στον Χοσρόη (Πέρση Βασιλία) και τον Καίσαρα και η εγκαθίδρυση του Ισλάμ. Αυτά και άλλα γεγονότα συνέβησαν ακριβώς όπως προέβλεψε ο Προφήτης, λες και διάβαζε το μέλλον απο ένα ανοιχτό βιβλίο.
  3. Ο Προφήτης Μουχάμμαντ έφερε το Κοράνι που είναι το κορύφωμα της ευγλωττίας και σαφήνειας. Το Κοράνι προκάλεσε τους εύγλωττους και ρήτορες Άραβες της εποχής του, που αρχικά τον έβγαλαν ψεύτη, να φέρουν ένα και μόνο κεφάλαιο σαν το Κοράνι. Οι Άραβες της εποχής εκείνης δε μπορούσαν να ανταγωνιστούν τη γλώσσα του Κορανίου. Πράγματι, μέχρι τις μέρες μας κανείς δεν έχει μπορέσει να συγκροτήσει λόγο με παρόμοια προσέγγιση, χάρη, ομορφιά, και μεγαλείο σαν αυτό του Κορανίου.
  4. Η ιστορία της ζωής του Προφήτη είναι το τέλειο παράδειγμα ορθότητας, ελεημοσύνης, συμπόνοιας, ειλικρίνειας, γενναιότητας, γενναιοδωρίας, απομάκρυνησης απο κάθε κακό χαρακτήρα, και ασκητισμού σε εγκόσμια θέματα, ενώ ταυτόχρονα αγωνιζόταν για την ανταμοιβή της επόμενης ζωής. Επίσης σε όλες τις πράξεις και συναλλαγές του φοβόταν και σκεφτόταν πάντα τον Αλλάχ.