Tuesday, April 23, 2024
Η Ζωή τουΟ Προφήτης Μουχάμμαντ

Βιογραφία Του Προφήτη Μουχάμμαντ 7

Μουσουλμάνοι και από άλλες φυλές


Νταμάντ αλ-Αζντί
Ο Νταμάντ καταγόταν από την φυλή ’ζντ, επισκέφτηκε την Μέκκα και οι Κουραϊσίτες τον έπεισαν πως ο Μουχάμμαντ είναι διανοητικά καθυστερημένος. Αυτός ήξερε να θεραπεύει τέτοιες παθήσεις, είπε λοιπόν: Μήπως ο Αλλάχ τον θεραπεύσει στα χέρια μου.
Έτσι, όταν συνάντησε το Προφήτη του είπε: Μουχάμμαντ, εγώ θεραπεύω αυτήν την αρρώστια, ο Αλλάχ θεραπεύει πολλούς στα χέρια μου, θέλεις να σε βοηθήσω;
Ο Προφήτης του απάντησε με τα εξής:
– Δόξα στο Θεό, τον δοξάζουμε και του ζητάμε υποστήριξη, όποιον προσανατολίσει ο Αλλάχ δεν ξανά αποπροσανατολίζεται και όποιον αποπροσανατολίσει δεν βρίσκει προσανατολισμό. Δηλώνω πως δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από τον Αλλάχ, χωρίς κανέναν συνέταιρο και ότι ο Μουχάμμαντ είναι ο δούλος του και ο Απόστολός του.
Ο Νταμάντ θαύμασε τα λόγια του Προφήτη, του ζήτησε να τα ξανά επαναλάβει 3 φορές, τα σχολίασε με τα εξής: έχω ακούσει τα λόγια των μοναχών και των μάγων και των ποιητών, δεν έχω ακούσει καθόλου λόγια παρόμοια με τα δικά σου, είναι πάρα πολύ εύλογα.
Ο Νταμάντ ασπάστηκε το Ισλάμ, δεσμεύτηκε για την υποστήριξη του προς τον Προφήτη και για το κάλεσμα της φυλής του στην καινούργια θρησκεία.
Εδώ καταλαβαίνει κανείς πως η δυσφήμιση των Κουραϊσίτων είχε αντίθετες συνέπειες.
’μρ μπιν ’μπασα
Ο ’μρ μπιν ’μπασα διηγήθηκε την ιστορία του σχετικά με το Ισλάμ: Κατά τα χρόνια της άγνοιας που ζούσα, πίστευα πως η ειδωλολατρία είναι αβάσιμη, και ότι οι ειδωλολάτρες δεν έχουν καμία λογική, έτσι μόλις άκουσα για έναν άνδρα που αφηγείται  κάποια νέα στην Μέκκα, πήγα να τον συναντήσω. Όταν έφτασα στη Μέκκα, τον βρήκα κρυμμένο λόγω του πειρασμού των Κουραϊσίτων. Μπήκα σιγά σιγά και με ευγένεια, τον ρώτησα:
– Τι είσαι;
– Είμαι Προφήτης.
– Και τι σημαίνει αυτό;
– Με έστειλε ο Αλλάχ.
– Και με τι σε έστειλε;
– Με έστειλε για την καλή συμπεριφορά, για την εγκατάλειψη των ειδώλων και το μονοθεϊσμό.
– Και ποιοι είναι μαζί σου;
– Ένας σκλάβος και ένας ελεύθερος.(ο Προφήτης είχε τότε τον Αμπού Μπάκρ και το Μπιλάλ)
– Θα σε ακολουθήσω.
– Θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για σένα τώρα, δεν βλέπεις πως μας κάνουν αυτοί, γύρνα στην φυλή σου και όταν ακούσεις ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, έλα σε μένα πάλι.
Έτσι γύρισα στην φυλή μου, ο Προφήτης μετανάστευσε στη Μαντίνα, εκεί τον παρακολούθησα και ρώτησα τον κόσμο για αυτόν, κι όταν τον βρήκα τον ρώτησα:
– Με ξέρεις Προφήτη;
– Ναι, εσύ με έχεις συναντήσει στην Μέκκα.
Έτσι ασπάστηκα το Ισλάμ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *