Friday, April 19, 2024
Η Ζωή τουΟ Προφήτης Μουχάμμαντ

Βιογραφία Του Προφήτη Μουχάμμαντ 8

Γιατί δεν επιτράπηκε στους μουσουλμάνους να πολεμήσουν τους βασανιστές τους στη Μέκκα; 

Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί για ποιον λόγο οι μουσουλμάνοι στη Μέκκα δεν είχαν την άδεια να αμύνονται έναντι των βασανιστών τους, αυτό όμως είχε περισσότερους από ένα λόγους:
– Tότε ήταν περίοδος προετοιμασίας και εκπαίδευσης, οι ’ραβες ήταν πολύ ζωηροί και δε δέχονταν την παραμικρή προσβολή. Για αυτό ήταν ανάγκη να αναπτύξουν υπομονή, ώστε να συνηθίσουν τη ζωή  με την καινούργια κοινωνική δομή, ηγεσία και τάξη.
– Το ειρηνικό κάλεσμα ήταν πιο αποτελεσματικό με τους Κουραϊσίτες, που ήταν έτοιμοι να κηρύξουν ένα πόλεμο διαρκείας για τα είδωλά τους.
– Εάν επιτρεπόταν ο πόλεμος στην τότε περίοδο, θα άναβε φωτιά και εκδίκηση σε κάθε σπίτι,  αφού παντού υπήρχαν και μουσουλμάνοι και ειδωλολάτρες.
Αρκετοί βασανιστές των μουσουλμάνων θα γίνουν αργότερα κι αυτοί μουσουλμάνοι.
Έτσι, ο Προφήτης συνέχισε να εκπαιδεύει τους συνοδούς του, να είναι πιο υπομονετικοί, πιο αφοσιωμένοι στον Θεό και περισσότερα πιστοί και τολμηροί.
Έπρεπε να νικήσουν πρώτα τους εαυτούς του, να γνωρίζουν καλά τη λατρεία, να μπορούν να εκτελούν τις καλές πράξεις και να αποφύγουν ό,τι βλαβερό και αμαρτωλό. Είχαν καθήκον να αλλάξουν όλο τον κόσμο, κι αυτό θέλει πολλή σκέψη, πολλή εκπαίδευση και πολλή υπομονή.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *