Saturday, April 20, 2024
ΔραστηριότητεςΕνημέρωση

Ευρώπη: Μουσουλμάνοι οι πρώτοι γιατροί που θυσίασαν τη ζωή τους πολεμώντας τον Κορωνοϊό   

Η Μεγάλη Βρετανία θρηνεί πέντε γιατρούς που νόσησαν από τον κορωνοϊό και έχασαν τη ζωή τους, ενώ εκτελούσαν το επαγγελματικό και ανθρωπιστικό τους καθήκον στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι πέντε γιατροί είναι:

  • Dr. Habib Zaidi.
  • Dr. Adil el Tayar.
  • Dr. Amged el Hawrani.
  • Dr Alfa Sa,adu.
  • Prof. Mohamed Sami Shoush.

Στη λίστα της τιμής προστέθηκε τελευταία και η νοσοκόμα Αρίμα Νισρίν.

Στην Ιταλία άλλοι πέντε ιατροί Μουσουλμάνοι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ βοηθούσαν τους συμπολίτες τους. Άλλοι Μουσουλμάνοι γιατροί νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας αφού νόσησαν από τον Κορωνοϊό, αλλά δεν ήθελαν να δώσουν τα στοιχεία τους για οικογενειακούς λόγους.

Οι πέντε γιατροί μάρτυρες του καθήκοντος είναι οι παρακάτω:

-Dr. Tahsin Khreisat.

-Dr. Abdul Gani Makki.

-Dr. Abdus sattar Airud

– Dr. Murad Gaifanut.

– Dr. Iad al Dukr.

                                                    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι Μουσουλμάνοι γιατροί που θυσίασαν την ζωή της υπέρ της πατρίδας τους, έχουν έρθει σ’αυτήν κάποια στιγμή ως φοιτητές ή έχουν γεννηθεί εκεί. Πάντως αποτελούν εμφανές παράδειγμα προς μίμηση, αφού στάθηκαν μέχρι τέλους στο καθήκον τους. Δεν εγκατέλειψαν την χώρα τους για να μεταβουν σε ένα ασφαλές μέρος, γιατί απλώς θεωρούν πως εκεί που ζουν είναι η πατρίδα τους.

Η θυσία τους αποτελεί ωστόσο και μια σαφή απάντηση προς όσους φανατικούς και ισλαμοφοβικούς υποστηρίζουν πως οι Μουσουλμάνοι της Ευρώπης δεν μπορεί να ενσωματώνονται στο κοινωνικό σύνολο και δεν νιώθουν καμία αγάπη ή υποχρέωση προς τις χώρες στις οποίες ζουν.