Thursday, April 18, 2024
Νέα

Θρησκευτικοί ηγέτες συνιστούσαν αυτοσυγκράτηση

Θρησκευτικοί ηγέτες συνιστούσαν αυτοσυγκράτηση

Εκκληση για ηρεμία απηύθυναν χθες από τα αυτοσχέδια τζαμιά και τεμένη τους, μέσα σε υπόγεια και μικρά δωμάτια πολυκατοικιών, οι ιμάμηδες και οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων στους μουσουλμάνους όλων των εθνικοτήτων

 Θρησκευτικοί και κοινοτικοί ηγέτες με μηνύματα από τα αυτοσχέδια τζαμιά συνιστούσαν αυτοσυγκράτηση

Εκκληση για ηρεμία απηύθυναν χθες από τα αυτοσχέδια τζαμιά και τεμένη τους, μέσα σε υπόγεια και μικρά δωμάτια πολυκατοικιών, οι ιμάμηδες και οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων στους μουσουλμάνους όλων των εθνικοτήτων, καθώς πολλοί είναι εξοργισμένοι με την ενέργεια αστυνομικού να σκίσει αντίτυπο από το Κοράνι κατά τη διάρκεια ελέγχων.

Οπως έλεγαν, προσπαθώντας να πείσουν τους πιθανώς θερμόαιμους, καλύτερα θα ήταν να ακολουθήσουν τη νομική οδό αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύουν να υποβάλουν μήνυση κατά του αστυνομικού. Μάλιστα αρκετοί από τους εκπροσώπους των αραβικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων ζητούσαν από τους ομοθρήσκους τους να μη συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που προγραμματιζόταν για χθες νωρίς το απόγευμα. Οπως υποστήριζαν, η εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη τους ωθεί να αναζητήσουν δικαίωση στις αίθουσες των δικαστηρίων, εφόσον μάθουν την ταυτότητα του αστυνομικού και προχωρήσουν στην υποβολή των κατάλληλων ενδίκων βοηθημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον μουσουλμανικό κόσμο η καταστροφή του Κορανίου, αλλά και άλλων ιερών κειμένων, αποτελεί ύψιστη θρησκευτική προσβολή και συνιστά, στις ισλαμικές χώρες, ένα από τα ποινικά αδικήματα που τιμωρούνται με τον πλέον αυστηρό τρόπο.

Προχθές το απόγευμα περισσότερα από 1.000 άτομα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα «όχι στην ισλαμοφοβία» , κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. Επίσης το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη στον Αγιο Παντελεήμονα ένας 26χρονος από τη Συρία γιατί πέταξε προς το κτίριο όπου στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα βόμβα μολότοφ.

πηγή: το ΒΉΜΑ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *