Friday, April 19, 2024
Γυναίκα

Κορίτσια εξαναγκάζονται σε γυμνές φωτογραφίσεις

Aν αυτό δεν είναι εμπόριο σωμάτων, τι είναι ;;

 

The Guardian

 

Δεν είχε κλείσει τα 16 χρόνια της η Κέιτ Μος, το 1990, όταν μια γυμνή φωτογράφισή της εκτόξευσε την καριέρα της. Ομως, όπως σήμερα θυμάται το πασίγνωστο σούπερ μόντελ, εκείνη η εποχή, παρά τις επιτυχίες, δεν ήταν καθόλου ευτυχισμένη.

 

Στην πιο γνωστή από τις φωτογραφίες που την έκαναν διάσημη, η νεαρή Κέιτ απαθανατίστηκε να καμπουριάζει ενώ με το χέρι της προσπαθεί να κρύψει το στήθος της και με ένα καπέλο για τον ήλιο το υπόλοιπο σώμα της.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Μος στο περιοδικό Vanity Fair λέει ότι μόνο τώρα αντιλαμβάνεται πόσο άσχημο είναι να ζητήσεις από ένα 16χρονο κορίτσι να βγάλει τα ρούχα του. «Ομως –θυμάται σήμερα το μοντέλο–, τότε μου έλεγαν ότι εάν δεν το κάνεις, δεν πρόκειται να σε ξανακαλέσουμε για φωτογράφιση. Κλειδωνόμουν στην τουαλέτα και έκλαιγα. Μετά έβγαινα και έκανα αυτό που μου είχαν ζητήσει». Δύο χρόνια αργότερα, ομολογεί η Κέιτ Μος, αναγκάστηκε να ζητήσει ιατρική βοήθεια διότι έπασχε από άγχος.

 

Ολα αυτά συνέβησαν πριν από είκοσι χρόνια, προτού εξελιχθεί σε ένα από τα διασημότερα μοντέλα του κόσμου.

 

Πολλές από τις συναδέλφους της, όμως, δεν είναι τόσο τυχερές. Από πολύ νεαρά κορίτσια εξαναγκάζονται σε γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίσεις χωρίς να μπορούν να κάνουν το παραμικρό. Τα μοντέλα που ανησυχούν για τη σταδιοδρομία τους βρίσκονται υπό διαρκή πίεση να μην πουν λέξη για οτιδήποτε τους συμβαίνει. Βέβαια, ήδη λαμβάνονται από τα πρακτορεία κάποια μέτρα προκειμένου να προστατευτούν τα νεότερα κορίτσια από τις κάθε είδους «κακοτοπιές».

 

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_02/11/2012_500396

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *