Thursday, March 28, 2024
Αρθρα - Απόψεις

Μια νεαρή ελληνίδα μιλάει για την εμπειρία της με το Ισλάμ -2

Αν το hijab το εξωτερικό, δηλαδή η κάλυψη του σώματος της γυναίκας, συνδυάζεται με το hijab της καρδιάς, δηλαδή την αποφυγή των αμαρτιών, ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πραγματική ευτυχία μιας γυναίκας

 

 

 

Εδώ όμως είναι που δεν έχουν καταλάβει ότι το τεράστιο οικονομικό παιχνίδι που κρύβεται πίσω από αυτές, όχι μόνο τους μειώνει σαν ανθρώπινα όντα αλλά και καταστρέφει τους θεσμούς της οικογένειας και ποτίζει τις καρδιές τους με αλαζονεία, μίσος και ζήλεια.

 

Ενώ η γυναίκα πιστεύει ότι εκμεταλλεύεται τα προσόντα της, βλέπουμε το αντίθετο. Ένα ολόκληρο σύστημα την εκμεταλλεύεται και τη ρίχνει στην παγίδα να πιστεύει ότι εκείνη κρατάει τα ηνία, μέσα από τις ιδέες της απελευθερωμένης, χειραφετημένης και δυναμικής μορφής της στο χώρο της κοινωνίας.

 

Η διατήρηση αυτής της ανεκτίμητης ομορφιάς βασανίζει τη γυναίκα όπως βλέπουμε μέχρι το γήρας της, αφού όλες τρέχουν μετά τα σαράντα σε κάποιον ακριβοπληρωμένο χειρούργο για να διατηρήσουν φρέσκο, το ταλαιπωρημένο πλέον και όχι τόσο όμορφο πρόσωπό τους. Μια γυναίκα γεμάτη ψυχολογικά προβλήματα από τα νιάτα της, μέχρι την προχωρημένη ηλικία της.

 

Επίσης οι  κίνδυνοι που μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη καθημερινά μια γυναίκα, με τον ενδυματολογικό κώδικα της και το γενικότερο τρόπο σκέψης της είναι αμέτρητοι. Βιασμοί, κακοποιήσεις, αποτυχημένοι γάμοι, κατάθλιψη, είναι λίγα από τα βασικότερα παραδείγματα που έχουν αυξηθεί δραματικά στις μέρες μας.

 

 

Ο Αλλάχ έδωσε εντολή στους μουσουλμάνους, όπως και σε όλους τους προφήτες πριν από το Μουχάμμαντ (Ιησού, Μωυσή κ.α. ειρήνη και ευλογία σε αυτούς) :

 

  1. Και να πεις στις γυναίκες που

πιστεύουν να κατεβάζουν τα βλέμματά

τους (από τις αμαρτίες) και να

προφυλάσσουν την αγνότητά τους και

να μην εκθέτουν τα στολίδια τους (τις

ομορφιές τους), εκτός απο αυτά – που

συνήθως- φαίνονται εξωτερικά. (Κοράνι 24 Σούρα ελ Νούρ)

 

 

Το Ισλάμ για μένα εξυψώνει τη γυναίκα, και την προφυλάσσει από τους κινδύνους που διατρέχει στην καθημερινή της ζωή. Τόσο στους εξωτερικούς κινδύνους όσο και στους κινδύνους της καρδιάς.

 

Η γυναίκα στο Ισλάμ καλύπτοντας το σώμα της επικεντρώνει την προσοχή του άλλου στο μυαλό της και όχι στο σώμα της.

 

Η μαντήλα εκτός ότι δείχνει ότι μια πιστή υπακούει τον Κύριό της και τις εντολές Του, την προστατεύει από άσχημα περιστατικά και ενοχλήσεις που μπορεί να δεχτεί καθημερινά.

 

Όλοι μας θα έχουμε παρατηρήσει στο δρόμο πώς παρενοχλούνται λεκτικά νεαρά κορίτσια και όχι μόνο, και πώς τραβάν την προσοχή των αντρών, πολλές φορές θελημένα.

 

Μια κοπέλα που φοράει μαντήλα και είναι ντυμένη σεμνά θα απέφευγε παρόμοια περιστατικά. Ο Θεός έδωσε αυτή την εντολή γιατί η σοφία του κατέχει όλα τα πράγματα.

 

Η γυναίκα στο Ισλάμ, θεωρείται στολίδι, και κάτι το πολύτιμο το οποίο πρέπει να φυλάσσεται σα θησαυρός.

 

Η γυναίκα είναι η βάση της οικογένειας από την οποία θα μεγαλώσουν ενάρετες γυναίκες και ενάρετοι άντρες.

 

Το Ισλάμ δίνει μια ιδιαίτερη θέση σε εκείνη, δεν αποθεώνει την σεξουαλική της φύση αλλά την ηθικότητά της, τη δύναμη του μυαλού της, της καλλιεργεί την αγάπη για την οικογένεια, τη μετριοφροσύνη και την αποφυγή της αμαρτίας και των άσχημων συμπεριφορών.

 

Δεν επικεντρώνεται στο να αναδείξει την εξωτερική ομορφιά της, αλλά την εσωτερική.

 

Να η απάντηση λοιπόν στο «τι θέλουν οι γυναίκες». Η μαντήλα ή το hijab όπως λέγεται στα αραβικά, χωρίζεται δε δυο κατηγορίες.

 

Αν το hijab το εξωτερικό, δηλαδή η κάλυψη του σώματος της γυναίκας, συνδυάζεται με το hijab της καρδιάς, δηλαδή την αποφυγή των αμαρτιών, ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πραγματική ευτυχία μιας γυναίκας, μέσα στο γάμο αλλά και στις άλλες συναναστροφές της.

 

Φανταστείτε λοιπόν μια κοινωνία γεμάτη με τέτοιου είδους γυναίκες. Όλος ο κόσμος μας δεν θα ήταν καλύτερος?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *