Friday, May 3, 2024
Γεγονότα

Μπαίνουμε σε ιερό μήνα: Συμβουλές προς τους πιστούς


Μπαίνουμε σε ιερό μήνα… τι πρέπει να προσέχουμε;

Μπαίνουμε στο μήνα Rajab, ένα από τους τέσσερεις ιερούς μήνες.

Λέει το Κοράνι: ‘‘Ο αριθμός των μηνών (του έτους) για τον Αλλάχ, είναι δώδεκα μήνες. Αυτό αναφέρεται στο βιβλίο του Αλλάχ την ημέρα που δημιούργησε τους ουρανούς και την Γη. Μεταξύ αυτών υπάρχουν τέσσερις ιεροί-απαράβατοι μήνες. Αυτή είναι η σωστή-ορθή πίστη-θρησκεία, οπότε μην αδικείτε τους εαυτούς σας σε αυτούς τους μήνες”. {Κοράνι. 9.36.}

: (إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِنْدَ اللَّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا فِي كِتَابِ اللَّهِ يَوْمَ خَلَقَ السموات وَالْأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ فَلَا تَظْلِمُوا فِيهِنَّ أَنْفُسَكُمْ) [التوبة: 36].

Αποτελούν τους ιερούς μήνες με εντολή του Αλλάχ, όχι του κόσμου. Οπότε είναι πιο σώφρον να υπακούμε στον Αλλάχ κατά την διάρκεια αυτών των μηνών.

Η υπακοή στον Αλλάχ είναι συνετή και απαραίτητη οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, πόσο μάλλον σε αυτούς τους ιερούς μήνες.

Την ίδια στιγμή, η αποφυγή των αμαρτιών συνίσταται οποιαδήποτε στιγμή του έτους, πόσο μάλλον σε αυτούς τους ιερούς μήνες.

Είναι σίγουρο πως ο Αλλάχ είναι δίκαιος και πως η κάθε κακή πράξη τιμωρείται αναλόγως. Αλλά σε αυτούς τους μήνες, οι κακές πράξεις αποδεικνύονται πιο επικίνδυνες και πιο σοβαρές.

Από την άλλη, οι καλές πράξεις αμείβονται γενναιόδωρα αυτό το διάστημα.

Λέει ο Κατάντα : “Η αδικία που διαπράττεται στους ιερούς μήνες αποτελεί μεγαλύτερη αμαρτία από την αμαρτία που γίνεται σε άλλους καιρούς. Και παρόλο που η αδικία είναι σοβαρή σε κάθε περίπτωση, ο Αλλάχ μεγιστοποιεί ό, τι θέλει”.

قال قتادةُ: “إن الظلم في الأشهر الحرم أعظم خطيئة ووزراً من الظلم في سواها،

وإن كان الظلم على كل حال عظيماً، ولكن الله يعظم في أمره ما يشاء“.

Έτσι, αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι να μην αδικούμε τους εαυτούς μας κάνοντας αμαρτίες. Αυτό πρέπει να προσέχουμε πάντοτε, αλλά κυρίως σε αυτούς τους ιερούς μήνες.