Friday, April 19, 2024
ΙσλάμΚαθημερινότητα

Πώς σηματοδοτούν οι άνθρωποι το Ιντ αλ-Αντχά και ποιες είναι μερικές παραδόσεις;

Κατά τη διάρκεια του Ιντ (γιορτής), οι άνθρωποι συνήθως φορούν ρούχα που αγόρασαν πρόσφατα για την περίσταση ή τα καλύτερα ρούχα που έχουν.
Οι φίλοι και η οικογένεια συνήθως συγκεντρώνονται αμέσως μετά την προσευχή για να συναντηθούν και να γιορτάσουν μαζί. Μερικές οικογένειες θα ανταλλάξουν δώρα και θα φάνε μαζί το γεύμα τους.
Μερικοί μπορεί να επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές επισκεπτόμενοι τον άρρωστο, δίνοντας ελεημοσύνη και αποτίνοντας φόρο τιμής στον αποθανόντα.
Από πάντα το Ιντ αλ-Αντχά συνδέεται με τη θυσία και τα γεύματα που τρώγονται συνήθως σε αυτήν την περίσταση επικεντρώνονται γύρω από πιάτα με κρέας. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μαγειρευτά μέχρι ψητά και μπάρμπεκιου.
Πότε γίνεται η θυσία;
Οι μουσουλμάνοι θα πραγματοποιήσουν τη θυσία των ζώων κατά τη διάρκεια του Ιντ αλ-Αντχά, μιας από τις δύο ισλαμικές γιορτές, ή «Ιντ» που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.
Το Ιντ αλ-Αντχά πραγματοποιείται μεταξύ 10ης και 12ης του ισλαμικού μήνα Dhul Hijjah, που είναι ο τελευταίος μήνας του σεληνιακού ημερολογίου.
Η θυσία των ζώων και το Ιντ αλ-Αντχά συμπίπτουν με το τέλος του προσκυνήματος Χατζ, το οποίο είναι ένας από τους πέντε πυλώνες του Ισλάμ και είναι υποχρεωτικό για τους Μουσουλμάνους να το εκτελούν εάν είναι οικονομικά και σωματικά σε θέση να το κάνουν.
Το Ιντ αλ-Αντχά σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του προσκυνήματος Χατζ και είναι μια εποχή γιορτής για τους μουσουλμάνους.
Τι γίνεται με το θυσιασμένο ζώο;
Οι μουσουλμάνοι είναι υποχρεωμένοι να χωρίσουν το ζώο σε τρία μέρη τα οποία και θα διανεμηθούν. Ένα μέρος πρέπει να μοιραστεί μεταξύ της οικογένειας του ατόμου, το άλλο είναι για συγγενείς και φίλους και το τρίτο πρέπει να δοθεί στους μη προνομιούχους.
Η διαίρεση και η διανομή του κρέατος είναι το κύριο μέρος της θυσίας και διδάσκει στους Μουσουλμάνους τη σημασία του καθήκοντος και της υπηρεσίας τους προς άλλους και την ευρύτερη μουσουλμανική κοινότητα.
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ορισμένοι μουσουλμάνοι μπορούν να επιλέξουν να δωρίσουν ολόκληρη τη μερίδα του κρέατος σε μη προνομιούχους, ενώ πολλοί φροντίζουν να γίνει αυτό σε αναπτυσσόμενες χώρες ή όπου υπάρχει σημαντική επισιτιστική ανασφάλεια.
Υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις, οι οποίες πρέπει να πληρούνται όταν πρόκειται για τη θυσία των ζώων. Τα ζώα πρέπει να είναι υγιή και απαλλαγμένα από ασθένειες. Δεν πρέπει να είναι υπερβολικά λεπτά, τυφλά ή πολύ αδύναμα για να στηρίξουν το βάρος τους.
Τα πρόβατα και οι κατσίκες πρέπει να είναι τουλάχιστον ενός έτους όταν θυσιάζονται, ενώ οι αγελάδες πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο και οι καμήλες τουλάχιστον πέντε.