Thursday, April 25, 2024
ΔραστηριότητεςΕνημέρωση

Βρετανία: 45 Μουσουλμάνοι στην λίστα των τιμών των γενεθλίων της Βασίλισσας

 
Ενας γαλαξίας από Βρετανούς Μουσουλμάνους αναφέρθηκαν στην Λίστα των τιμών των γενεθλίων της Βασίλισσας σε αναγνώριση της δημόσιας υπηρεσίας και συνεισφοράς τους για την ευημερία της χώρας στην υγεία, τον αθλητισμό, την φιλανθρωπία και την εκπαίδευση.
¨Συγχαίρουμε όλους όσους αναγνωρίσθηκαν για την δημόσια προσφορά τους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και Βρετανοί Μουσουλμάνοι που συνεισέφεραν στην υγεία, την άνθιση και την ευημερία της κοινωνίας μας,¨ αναφέρει το Συμβούλιο των Μουσουλμάνων της Βρετανίας (MCB) σε μια ανάρτηση του στο διαδίκτυο.
Η λίστα των τιμών της Βασίλισσας, η οποία περιλαμβάνει 45 Μουσουλμάνους, ανακοινώθηκε την 1η Ιουνίου την χρονιά του Ασημένιου Ιωβηλαίου.
Η λίστα περιλαμβάνει τον Καθηγητή Αζίζ Σεΐχ, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί Ιππότης.
¨Παράλληλα με την ηγεσία του στην έρευνα για τον Covid-19, ο καθηγητής Σερ Αζίζ Σεΐχ ήταν πρωτοπόρος στην εξέταση για την υγεία της Βρετανικής Μουσουλμανικής κοινότητας, και ήταν και πρόεδρος του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανικής Επιτροπής  Έρευνας και Τεκμηρίωσης,¨ πρόσθεσε η δήλωση του MCB.
Ο αθλητής του κρίκετ Moeen Ali, ο οποίος επίσης έλαβε ένα ΟΒΕ για την εξαιρετική αθλητική του ικανότητα σε συνδυασμό με την δέσμευσή του προς την πίστη του, είναι ένα πρότυπο για όλους μας.
Η λίστα αναγνωρίζει ανθρώπους, οι οποίοι έχουν προσφέρει ζωτικής σημασίας εργασία σε τοπικές κοινότητες. Ο Χαρούν Καρίμ, πρόεδρος της θυγατρικής του MCB Balham and Tooting Mosque,  ο οποίος επίσης έλαβε ένα ΟΒΕ, όπως και ο Afia Choudhury, ένας ανάδοχος φροντιστής από τον δήμο του Λονδίνου του Tower Hamlets.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όσους κατάφεραν να μπουν στη λίστα των τιμών φέτος, ελέγξτε τον ιστότοπο του MCB.
ΠΗΓΗ: https://aboutislam.net/muslim-issues/europe/45-muslims-named-in-queens-birthday-honors-list/