Thursday, March 28, 2024
ΓεγονόταΙσλάμ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ – 1

Η γενοκτονία κράτησε δεκαετίες. Οι ιστορικοί είπαν ότι ο κόσμος δεν είχε δει ποτέ δολοφονίες και καταστροφές σε τόσο μαζική κλίμακα. Εκατομμύρια πέθαναν και όσοι έμειναν ζωντανοί συχνά επιζητούσαν τον θάνατο. Οι άνθρωποι αναρωτήθηκαν ανοιχτά αν το φως του Ισλάμ θα έσβηνε για πάντα. Αλλά η πορεία της ιστορίας άλλαξε μέσα από μερικούς από τους πιο λιτούς υπηρέτες του Θεού.
ΤΑΤΑΡΙΚΕΣ ΟΡΔΕΣ
Τον 13ο αιώνα, ένα παλιρροϊκό κύμα καταστροφής σάρωσε τον μουσουλμανικό κόσμο. Η μία πόλη μετά την άλλη, καταστράφηκαν μέσα σε μια καταιγίδα σιδήρου και φωτιάς. Ο αριθμός των νεκρών ήταν απίστευτος:
*Νισαπούρ 1.747.000 νεκροί
*Βαγδάτη 1.600.000 νεκροί
*Χεράτ 1.600.000 νεκροί
*Σαμαρκάνδη 950.000 νεκροί
*Μερβ 700.000 νεκροί
*Χαλέπι 50.000 νεκροί
*Μπαλχ καταστράφηκε ολοσχερώς
*Χίβα καταστράφηκε ολοσχερώς
*Χαρράν καταστράφηκε ολοσχερώς
Η Βαγδάτη συχνά περιγραφόταν ως το κόσμημα του κόσμου. Για έξι ολόκληρες εβδομάδες αυτό το κόσμημα ράγισε και γκρεμίστηκε κάτω από την άγρια δύναμη των ορδών των Τατάρων. Τα ποτάμια του Τίγρη και του Ευφράτη έτρεχαν κόκκινα από αίμα. Οι γυναίκες που διεξήγαγαν σεμνές και αγνές ζωές δέχτηκαν άγρια επίθεση και βιασμό. Η γνώση πέντε αιώνων, που συσσωρεύτηκε από κάθε εγγράμματο πολιτισμό και περιλαμβανόταν στις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου, έγινε στάχτη. Πολλά από τα μεγαλύτερα κέντρα εκπαίδευσης, εμπορίου και πολιτισμού της ανθρωπότητας δεν έγιναν τίποτα περισσότερο από φονικά πεδία.
Ο αρχιτέκτονας αυτής της κολοσσιαίας “χιονοστιβάδας” θανάτου ήταν ο Τζένκινς Χαν. Οι βάρβαρες λεγεώνες του επιδόθηκαν σε μια αιματοχυσία 40 ετών με αρωγό την ανοησία του μουσουλμάνου ηγεμόνα Μουχάμαντ Καρίσμ Σαχ. Κάποτε ένας ισχυρός και παντοδύναμος μονάρχης, ο Καρίσμ Σαχ διέταξε την εκτέλεση μογγολικών καραβανιών εμπόρων εντός του βασιλείου του. Όταν ο Τζένκινς Χαν έστειλε μια αντιπροσωπεία για να υποβάλει επίσημη διαμαρτυρία, ο Καρίσμ Σαχ εκτέλεσε τους περισσότερους από αυτούς. Αυτές οι δύο απάνθρωπες πράξεις στάθηκαν αφορμή για εκδίκηση με κόστος εκατομμύρια αθώες ζωές.
ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Το Ολοκαύτωμα των Ταρτάρων ξεκίνησε το 1218 μ.Χ., έξι αιώνες μετά το θάνατο του Προφήτη Μουχάμμαντ (ειρήνη και ευλογία σε αυτόν). Κινήθηκε δυτικά από τη Μογγολία μέσω της Κεντρικής Ασίας και του Περσικού Κόλπου, νότια προς το Δελχί και βορειοδυτικά προς τη Βουδαπέστη και τη Μόσχα. Οι άνθρωποι ακόμη και αυτοί που βρισκόταν μακριά στη Σουηδία ανατρίχιασαν στη σκέψη μιας μογγολικής εισβολής. Οι Μουσουλμάνοι ήταν τόσο καταβεβλημένοι από τη δύναμη των Μογγόλων που ένας Μογγόλος μπορούσε να σκοτώσει πάνω από εκατό Μουσουλμάνους και κανένας δεν θα τολμούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Στα αραβικά, εμφανίστηκε μια παροιμία που έλεγε ότι αν κάποιος σας πει ότι οι Μογγόλοι έχουν υποστεί ήττα, μην τον πιστέψετε.
Την παραμονή της μογγολικής εισβολής, η πνευματική κατάσταση του μουσουλμανικού κόσμου ήταν αξιολύπητη. Η διαφθορά, ο διχασμός και ο υλισμός ήταν αχαλίνωτα. Ο Καρίσμ Σαχ δεν ήταν το μόνο παράδειγμα ανυπόφορης ηγεσίας. Ο χαλίφης των Αββασιδών Αλ Μουστασίμ φέρεται να χάρηκε στο άκουσμα της είδησης για την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του Καρίσμ Σαχ λόγω της προσωπικής του αντιπάθειας για τον μονάρχη. Πριν οι Μογγόλοι φτάσουν στη Βαγδάτη, οι σύμβουλοι του χαλίφη τον είχαν πείσει να μειώσει σοβαρά τον στρατό. Η πόλη δεν ήταν σε καμία περίπτωση προετοιμασμένη να αντέξει αυτό που της επιφύλασσε η μοίρα.
Και όμως το Ισλάμ δεν πέθανε. Ο Τζένκινς Χαν, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε ως η Μάστιγα του Θεού, που απολάμβανε τον βιασμό των κατακτημένων γυναικών, δεν μπορούσε να εξοντώσει τη μουσουλμανική Ούμα. Μέσα σε μια γενιά η παλίρροια είχε αρχίσει να γυρίζει υπέρ του Ισλάμ. Η Βαγδάτη καταστράφηκε από τον εγγονό του, Τζένκινς Χαλάκου, αλλά ο δισέγγονος του Μπέρεκ έγινε μουσουλμάνος. Στην πραγματικότητα, ο Μπέρεκ απέσυρε τις δυνάμεις του από το στρατό του Χαλάκου μετά την πτώση της Βαγδάτης, πράξη που συνέβαλε στην πρώτη ήττα που υπέστησαν οι Μογγόλοι εναντίον των Μουσουλμάνων κατά τη διάρκεια της μάχης του Αίν Τζαλούτ το 1260. Η αύρα του τρομακτικού αήττητου προσώπου των Μογγόλων έσπασε. Τρία χρόνια αργότερα ο ίδιος ο Μπέρεκ θα νικήσει τις δυνάμεις του Χαλάκου στην περιοχή του Καυκάσου. Εκείνοι που προσπάθησαν να καταστρέψουν το Ισλάμ έγιναν οι προστάτες του.